CooL

GLI – CooL

2 jaar lang coaching:
individuele gesprekken & 16 groepsbijeenkomsten

Als CooL-/leefstijlcoach help ik je gedurende 2 jaar om een gezondere leefstijl te bereiken door advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een van de erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies die sinds 2019 wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het CooL-programma duurt 2 jaar en bestaat uit individuele gesprekken en groepssessies. Het is bedoeld voor mensen met obesitas of overgewicht en heeft als doel: gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.

Hoe ziet het CooL-programma eruit?

Het CooL-programma (totaal 24 maanden) bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programmadelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3,5 uur aan individuele gesprekken.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Alle groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken vinden plaats op vrijdag* bij Sportcentrum Tijenraan in Raalte. Een groep bestaat gemiddeld uit 10 à 12 personen.

Tijdens het traject ligt de regie bij jou als deelnemer en heb ik een ondersteunende rol.

* In mijn dagelijkse leven werk ik 10 u per week als zelfstandig leefstijlcoach en 20 u per week als communicatieadviseur (maandagochtend, dinsdag en donderdag).

  • Twee jaar lang begeleiding
  • Vergoed vanuit de basisverzekering
  • Aandacht voor thema’s als voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid
  • Eigen regie deelnemer staat centraal
  • Individuele coaching & groepssessies

Voor wie?

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger hebt, mag je meedoen aan de GLI. Ook als je een BMI van 25 of hoger hebt in combinatie met slaapapneu of artrose, of in combinatie met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Daarnaast is het belangrijk dat je zelf écht gemotiveerd bent om deel te nemen aan het tweejarig programma.

Meedoen aan CooL?

Om deel te nemen aan het CooL-programma heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Neem hiervoor contact op met jouw huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan je vervolgens aanmelden bij mij als gecontracteerde leefstijlcoach. Na aanmelding neem ik binnen enkele werkdagen contact met je op voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek.

NB: De Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) coördineert de Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI) in Salland. Ik ben een gecontracteerde CooL-aanbieder binnen GLI Salland. Via deze link kun je controleren of jouw huisarts is aangesloten bij de HCDO.