Over mij

Over mij

Mijn naam is Carolien, ik ben gelukkig getrouwd, trotse moeder van een dochter en zoon en ik woon in Diepenveen. Ik ben geboren en getogen in Heeten. Na mijn studie Bedrijfscommunicatie in Nijmegen ben ik op m’n 23e weer teruggekeerd naar Salland. In mijn vrije tijd wandel en sport ik veel, spreek ik graag af met vriendinnen, vind ik het heerlijk om te lezen en bak ik graag. Ik sta bekend als iemand die positief in het leven staat en goed kan luisteren. Mensen vinden mij daarnaast sociaal, empathisch, betrokken, enthousiast en gedreven.

Vanaf mijn 23e heb ik als communicatieadviseur bij verschillende werkgevers gewerkt. Sinds 2014 werk ik met veel plezier bij de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in Deventer. Samen met onze leden (ca. 180 zorg- en welzijnsorganisaties in Oost-Nederland) en partners werken we aan een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn, nu en in de toekomst. Na ruim 20 jaar in het communicatievak, heb ik in 2020 genoten van een sabbatical van een half jaar. Tijdens deze periode van rust en bezinning heb ik besloten iets te gaan doen met mijn langgekoesterde wens om mensen 1 op 1 te helpen. Ik besloot mijn vizier te verbreden.

Door mijn wens om mensen te helpen en mijn interesse voor voeding en beweging kwam ik al snel terecht bij het vak van leefstijlcoach. Daarbij geloof ik sterk in de kracht van preventie, want voorkomen is beter dan genezen. In september 2021 ben ik, aanvullend op mijn communicatiebaan, gestart met de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG). Deze heb ik december ’22 afgerond.

Na de benodigde voorbereidingen ben ik in april 2023 gestart als CooL-coach in Raalte. Ik ben als aanbieder aangesloten bij GLI Salland, een samenwerking van de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) en de GLI aanbieders in de regio Salland.

Mensen helpen, is een belangrijke drijfveer voor mij. Het werken als CooL-coach sluit hier perfect op aan. Mensen kunnen begeleiden naar een duurzaam gezonde(re) leefstijl is voor mij ontzettend bevredigend werk. Momenteel werk ik voor circa 10 uur per week (op de vrijdag e/o maandag) als CooL-coach in Raalte. Op de dinsdag t/m donderdag ben ik werkzaam als communicatieadviseur.

Opleidingen & trainingen

  • CooL training
  • Startinstructie CooL
  • Leefstijlcoach (hbo+)
  • Adviesvaardigheden
  • Bedrijfscommunicatie (WO)